top of page

AGENDA

Bekijk hier de aankomende evenementen

GROENCAFÉ - VREEWIJK EDUCATIEVE TUIN DE ENK

Vrijdag 27 oktober van 16:00 tot 18:00

Groencafé is hét maandelijkse groene netwerkmoment van Rotterdam.Onder het genot van een hapje en een drankje vertelt de gastlocatie iets over zijn/haar project. Je mag je eigen idee of vraag pitchen bij het publiek.

Tuindorp Vreewijk is een van de oudste en grootste tuindorpen van Nederland. Opgezet als zelfvoorzienend groen dorp in de stad rond 1920 en voltooid tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het originele ontwerp van Tuindorp Vreewijk is gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Ebenezer Howard, de uitvinder van de Garden City of tuinstad. Een tuinstad combineerde de voordelen van zowel stad als het platteland. Dus hogere lonen, amusement en meer kansen, maar wel met frisse lucht, schoonheid en lage huren. In eerste instantie werden de achtertuinen benut voor het kweken van groenten en fruit.

 

Momenteel zijn via de Groentafel Vreewijk, diverse partijen (woningbouwcoorperatie, Gebiedscomissie, etc.) en bewoners verenigd om het Groen in Vreewijk te verbeteren en te laten groeien. Ook zijn vele partijen werkzaam in het groen (via de Vreewijk wijkcooroperatie, kleine stichtingen en ondernemers)

 

Fijn om elkaar te ontmoeten op 27 oktober op een van de groene parels in Vreewijk: Educatieve tuin De Enk (Enk 182, 3025 VC Rotterdam).


Deelname is gratis. Aanmelden is fijn.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
tuinverhuur-website-690.jpg
bbbbb.JPG

AVONDJE BOMEN OVER BOMEN

Donderdag 16 november van 19:30 tot 21:30

Treevember komt er weer aan, dus het is weer tijd voor de jaarlijkse Bomen over Bomen Avond bij OASE. In samenwerking met The Pollinators organiseren we deze mooie avond op donderdag 16 november, een dag na de Nationale Boomfeestdag.

Waar we vorig jaar inzoomden op de technische kennis van een boomchirurg, bomendokter en de stadsboswachter, gaan we deze editie in op de zachtere kant van bomen. Wat betekenen bomen voor mensen en wat kunnen we van ze leren?
We hebben voor deze avond weer 3 topsprekers uitgenodigd: Jeroen Heindijk (Geronimo & Bostochten.nl), Kat Novotna (Forest Therapy Guide, EcoNIDRA Teacher) en Ismaila Badji (Designer, Tree expert, Natural healer from Senegal)

Tickets €6-11-16 (sliding scale)
Datum: donderdag 16 november - 19:30 uur - 21:30 uur

 www.oaserotterdam.nl 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

STADSMAKERSCONGRES - WERKATELIER: NATIONAAL PARK ROTTERDAM

Vrijdag 17 november van 13:00 tot 14:30

Op het Stadmakerscongres worden specifieke thema’s en opgaven gekoppeld aan concrete initiatieven, buurten en gebieden. Iedereen die zich betrokken voelt bij de stad kan vanuit specifieke deskundigheid, nieuwsgierigheid en ambitie bijdragen aan haar ontwikkeling. 

Dit jaar is een werkatelier over Rotterdam als Nationaal Park. Hier worden initiatiefnemers, stadmakers, ontwerpers en de gemeente Rotterdam uitgedaagd om te werken aan een alternatieve, groene toekomst voor onze stad. 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
2019_img_twelve_2016-1_Guido_Pijper.jpg

Kijk hier voor meer toffe groene Rotterdamse activiteiten

GROENE AGENDA

bottom of page