top of page

AGENDA

Bekijk hier de aankomende evenementen

lara expeditie.jpeg

NATUURVERBINDING EXPEDITIE - BERGPOLDER

Wil je graag meer vertraging en verbinding voelen in een stad die als een sneltrein aanvoelt?  Doe dan mee met onze Expeditie Natuurverbinding op 11 mei, 11:00-14:00 uur.

Lara Egbring, Ecopsychologie facilitator en Marjolein Moeijes, stadsnatuurliefhebber, beide rangers van Nationaal Park Rotterdam, nemen je mee op Expeditie terug naar je natuur. We gaan voor 3 uur uit de sneltrein van de samenleving stappen, verbinden met de stadsnatuur in de wijk Bergpolder en daaromheen, ook gaan we wildplukken en er samen iets lekkers van maken. 

Deelnemen is gratis. Startpunt is de Savornins Tuin, Bergpolder wijk en we eindigen bij Volkstuinvereniging Tuinderslust in Overschie. Zorg dat je gepast gekleed bent mocht het gaan regenen.

Over Ecopsychologie:

Volgens Ecopsychologie is het groeiende verlies van biodiversiteit en het stijgende aantal mentale gezondheidsklachten bij de mens terug te leiden tot de westerse vervreemding met het natuurlijke (ons eigen lichaam, bioritme, zintuiglijke sensitiviteit en onze natuurlijke omgeving) (Sterckx, 2018). Voor de transitie naar een meer regeneratieve toekomst is het daarom cruciaal dat we weer mentaal, fysiek en emotioneel beleven dat we onderdeel zijn van een ecosysteem en vanuit dit bewustzijn handelen.

Deze expeditie is onderdeel van de Parkenmaand. Reserveer hier je gratis kaartje. 

Schermafbeelding 2024-04-29 om 09.17.11.png

STEKKIE ZOEKT PLEKKIE

Fiets je mee op zaterdag 18 mei langs DIVERSE PLANTJESMARKTEN in de stad?

Bekijk de route, of maak er zelf een, en ontvang vanaf de tweede locatie die je aandoet op elke plek iets extra’s, bv een zakje zaadjes, een gratis stekkie, een drankje of iets lekkers.

Stuurhut Noordereiland (Burg.Hoffmanplein 30b) Iedereen aan boord met zaadjes, stekkies en snackies van 10.00-13.00 uur.

De Groene Oase (Carnissedreef 282) Met eetbare plantjes, vaste bloemen en prachtige producten uit eigen tuin van 11.00-16.00 uur.

Natuurtalent/Tuinderij de Stadsboerin (Veldkersweg 50) Met eetbare- en sierplantjes, natuurproducten van Pluktuin BloemenKruid, Houtvan en Arganona, Tuinderij de Stadsboerin, Hans, Kas en Leen van 11.00-16.00 uur.

Voedseltuin Rotterdam (Gedempte Keilehaven, achter Keilestraat 9) Met groenten en kruiden en bloemen en mini workshops van 12.00-16.00 uur.

Buurttuin Dakpark (Trap t.o Catherina Beersmansstraat) Met inheemse plantjes en pompoenen van 13.00-15.00 uur.

Klik hier voor een kaart

Kun je niet wachten? Check groen010.net/agenda voor allerlei leuke markten die al eerder in 010 eerder plaatsvinden.

Schermafbeelding 2024-02-12 om 21.36.23.png

BIOBLITZ

Op 22 Mei 2024, de internationale dag van de biodiversiteit gaan we binnen 24 uur zoveel mogelijk soorten tellen in Rotterdam en ook jij kan meedoen! 

 

Op verschillende plekken in de stad kun je mee op pad met een ecoloog maar ook jouw eigen waarnemingen tellen mee! 

 

Zo maken we samen zichtbaar wat er allemaal leeft, groeit en bloeit in #nationaalparkrotterdam.


Kijk op de website van het Natuurhistorisch Museum voor het programma en instructies.

Expedition Ellen.png

GET OUT OF YOUR OFFICE 💚 'WALKSHOP' EXPEDITION (English activity)

Did you know that working outside is good for your health, creativity and focus? Join us for this expedition starting from the Noordereiland. We will be taking a walk through #nationaalparkrotterdam while ranger and outside-working-coach Ellen van Bodegom will give us a workshop -> ‘walkshop’ about how to work outside. 

When: Tue May 28 from15:30 till 17:30

Where: Meet at Burgemeester Hoffmanplein 30B.

What to bring: good mood, your phone / or laptop and/ or notebook 

Sign up: No costs! Get you ticket here.

 

#RotterdamseParkenmaand

Verzamel momenten, geen dingen-3.png

OUTDOOR OFFICE DAY IN #NATIONAALPARKROTTERDAM

Wist je dat buiten werken goed is voor je creativiteit, gezondheid en je humeur? Kom het uitproberen op de Outdoor Office Day. Op 13 juni openen 15 groene locaties speciaal voor jou deuren.

Kijk hier voor meer toffe groene Rotterdamse activiteiten

GROENE AGENDA

bottom of page