top of page
Rotterdam bloeit op door Michelle Urbiztondo3.jpg

WAT IS NATIONAAL PARK ROTTERDAM?

Wat als de straten in Rotterdam tienmaal zo groen zouden zijn? Wat als scholen hun lessen meer buiten zouden laten plaatsvinden? Wat als er minder vervuiling zou zijn en de lucht die we elke dag inademen schoner is? Wat als we ons eten zouden kunnen plukken op straat? Hoe zou de stad er dan uit zien? Hoe zou de stad dan ruiken, voelen en proeven? Welkom in het Nationaal Park Rotterdam: een groenere, gezondere en wildere stad voor iedereen!

Om dit ambitieuze doel te bereiken, lanceert Groen010 in 2023 een meerjarige campagne en roepen we Rotterdam uit tot een Nationaal Park Stad. En jij als Rotterdammert kan mee doen! Met deze campagne willen we namelijk mensen inspireren en activeren om te vergroenen, te verduurzamen  en oog te hebben voor de natuur om ons heen. Ons motto? Meer Rotterdammers naar buiten!

groengebouw.tif.png

We dagen iedereen uit om mee te doen: burgers, bedrijven, scholen, kerken, moskeeën, muziek en -sportscholen, kinderen, ouders, grootouders… Iedereen is welkom en meedoen is simpel: van het ophangen van een plantenbak op je balkon, het organiseren van een sportactiviteit in de natuur, bloemen planten langs een gevel, tot zwemmen in de Kralingse Plas. De mogelijkheden zijn eindeloos en wij kunnen je hierin ondersteunen. Doe je ook mee?

Fotograaf Karina Amman (5).jpg

NATIONAL PARK CITIES

Met deze campagne willen we ons aansluiten bij de internationale beweging ‘National Park Cities’. Deze beweging bestaat sinds 2019 en heeft als doel om het leven in onze steden wereldwijd te verbeteren.

In een National Park City zijn mens en natuur gezond en gelukkig. We hebben namelijk een gezonde stad nodig om in te leven en te floreren, waar je op avontuur kan gaan en tot rust kunt komen. Mensen en andere levende soorten, we zijn allemaal afhankelijk van schone lucht, schoon water en een groene omgeving. 

GROEN010

Groen 010 zet zich in voor de belangen van groen initiatieven in Rotterdam.  Bekijk de website van Groen 010 om kennis te nemen van waar de vereniging voor staat en op welke manier ze zich inzetten voor transparantie en een gelijk speelveld voor groen initiatieven in Rotterdam.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Vredestuin2.jpeg
door Marjolein Moeijes27.jpg
bottom of page